Nästan 50 FN experter inom mänskliga rättigheter har fördömt Israels planerade annektering av Västbanken. Nuvarande israeliska premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att han lär påbörja annekteringen i juli. En plan som drivits på och stöds av den amerikanska administrationen.

I tisdags varnade även Jordaniens kung Abdullah att en annektering hotar stabiliteten i regionen, där Jordanien utgör hemvist för en stor andel palestinier. Samtidigt har EU utökat sina diplomatiska ansträngningar att övertala USA att backa från sitt stöd till annekteringen där den Brittiska premiärministern Boris Johnson talade om att annekteringen lär ”utgöra ett brott mot internationell lag.”

Vid sidan av internationella ansträngningar mot annekteringen återfinns även stöd från vissa Gulfländer som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Tidigare i juni har Anwar Gargash, Förenade Arabemiratens utrikesminister, sagt att bojkotten av Israel inte har gett några resultat samtidigt som han signalerade att Förenade Arabemiraten inte kommer att bryta förbindelsen med Israel vid en eventuell annektering.

Bild: SOPA Images/REX/Shutterstock